Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Αποστολή "Διαγωνισμός του Φεστιβάλ" εξετελέσθη!

Με επιτυχία έγινε και η δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου European School Radio στα Καλάβρυτα την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 και το τάμπλετ κληρώθηκε!
Ας θυμηθούμε λίγο τη διαδικασία μέχρι την τελική φάση και απονομή του δώρου!
Α΄ Φάση
Οι ακροατές του European School Radio συντονίστηκαν, ώστε να ακούσουν και τα έντεκα (11) ηχογραφημένα μηνύματα που παρέπεμπαν στη σύνθεση ενός κωδικού που θα ξεκλείδωνε την εξής σελίδα
Τα γράμματα ήταν εννέα (9) και το συνθηματικό για τη σελίδα είναι: ΛΠ1ΣΞ!ΖΑΧ
Β΄Φάση
Έτσι λοιπόν, όσοι μαθητές βρήκαν το συνθηματικό έγκαιρα και ερχόμενοι στα Καλάβρυτα πήγαν στο σημείο που υποδεικνύουν οι γεωγραφικές συντεταγμένες (κατάστημα χορηγού του Φεστιβάλ και δωρητή του τάμπλετ) πήραν ένα χαρτάκι που έγραφε το δεύτερο γρίφο…
“Καλώς ήρθες στα Καλάβρυτα. Μπράβο σου. Βρήκες το πρώτο μέρος του γρίφου.
Για να μπεις όμως στην κλήρωση για το χαμένο tablet υπάρχει και ένα δεύτερο βήμα.
Ψάξε και βρες τη λέξη που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη ιστορία των Καλαβρύτων.
Αυτή υπάρχει στην ταμπέλα ενός κτιρίου στο οποίο θα πήγαινες κάθε πρωί αν είχες γεννηθεί στα Καλάβρυτα πριν από πολλά χρόνια.
Μόλις βρεις τη λέξη, γράψε την σε ένα χαρτί, γράψε και το όνομά σου και το σχολείο σου και παράδωσέ το στη στη γραμματεία του Φεστιβάλ.”

Στη συνέχεια, όσοι εντόπισαν το κτίριο για το οποίο γινόταν λόγος στον παραπάνω γρίφο (Μουσείο Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων) και βρήκαν στην πινακίδα την ζητούμενη λέξη (Ολοκαύτωμα) έδωσαν ένα χαρτάκι με τα στοιχεία τους στην γραμματεία. Οι μαθητές, έτσι, μπήκαν στην κλήρωση!

Και…
Νικητής τελικά κληρώθηκε ο μαθητής Αλέξανδρος Μήτσιος από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης !
Συγχαρητήρια!!!
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την απονομή και ευχόμαστε στο μικρό μαθητή… Καλή Πρόοδο και πάντα τυχερός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου